O nama

Opremljeni smo aparatima nove generacije

MC radiologija je moderna specijalistička radiološka ordinacija koja prati savremene trendove u dijagnostici. Nastala na tradiciji prve privatne rendgen ordinacije na teritoriji Vojvodine smeštene u centru grada od 1995. pod nazivom “STARI GRAD“, od 2005. ordinira na novoj lokaciji na Grbavici, a od 2006. u sklopu novoosnovane Opšte bolnice MC. Od 2014. registrovana kao samostalna specijalistička ordinacija MC RADIOLOGIJA.

Ponosimo se našom saradnjom sa stranim predstavništvima, ambasadama kao i izdavanju RTG nalaza na engleskom za sistematske u okviru poslova za rad na brodovima, za aviokompanije i za vize. Jedan od dokaza kvaliteta rada naše ordinacije je i učešće u međunarodnim istraživačkim projektima.

MC radiologija
Philips CT skener

Obavljamo klasične rendgen preglede kao što su RTG pluća i srca, kostiju, želuca; ultrazučnu dijagnostiku (stomaka, bubrega, krvnih sudova itd.); mamografiju (RTG i ultrazvuk dojki) kao i dijagnostiku svih delova tela (glave, grudi, stomaka, krvnih sudova itd.) na savremenim multislajsnim CT skenerima.

Takođe raspolažemo sa digitalnim RTG aparatom Shimatzu japanske proizvodnje koji pored toga što pravi tehnički kvalitetne snimke, značajnije manje zrači, skraćuje vreme pregleda i zadržavanja u ordinaciji. Ultrazvučni aparat PHILIPS opremljen je sondama za klasične preglede (jetra, bubrezi, bešika itd.) i specijalizovane preglede krvnih sudova vrata i nogu (Doppler arterija i vena), površnih tkiva, štitne žlezde, dojki, testisa.

Imamo i dva PHILIPS CT skenera nove generacije. Aparati su multislajsni (jedini privatni na teritoriji Vojvodine) što pored povećanja kvaliteta i detalja dobijenih slika ubrzava i čini sam pregled ugodniji. Raspolažemo i digitalizovanim PHILIPS MAMOMATOM koji pored ultrazvučne dijagnostike učestvuje u ovoj važnoj oblasti ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Posvećenost detaljima

Nalaze izdajemo na klasičnim rendgen filmovima i na CD medijima uz mogućnost snimanja na USB ili slanja snimaka i nalaza e-mailom.
Naši lekari ne nose bele mantile jer želimo da uklonimo strah od pregleda, naročito kod naših najmlađih pacijenata.
Preglede za mamografiju ne zakazujemo, obično ih radimo svakog radnog dana prepodne a određenim danima tokom nedelje i popodne, zbog čega je poželjno da se prethodno informišete telefonom.

Nalazimo se i u sistemu osiguravajućih društava UNIQUA, Generali a pružamo usluge i članovima udruženja Humanitas.

MC radiologija

Naš tim

Testemonijali

testimonial
Miroslav Simić

Usluga u MC radiologiji je zaista najbolja u gradu. Lekari su vrlo profesionalni.

testimonial
Jelena Petrović

Najviše mi se dopalo što su mi nalazi snimljeni na moj USB.

testimonial
Siniša Ćirić

Prvi put da se na snimanju skenerom nisam osećao klaustrofobično.

testimonial
Melanija Ružić

Iznenadila sam se kako pregledi traju kratko.

testimonial
Goran Petrović

Moja ćerka se plaši lekara u belim uniformama ali u MC radiologiji ih ne nose što je mnogo olakšalo pregled.

Partneri